23:37 | Posted in ,


X58 anakartlar test merkezimize ulaşmaya başladı. İlk gelenlerden birisi olan Asus P6T Deluxe hızaşırtmacıları ve iş-istasyonu kullanıcılarını hedefliyor. Hızaşırtma meraklılarını tatmin etmek için USB'den bağlanan avuç içi hızaşırtma aygıtının yanı sıra daha ileri seviye depolama gereksinimlerini karşılamak için tümleşik SAS denetleyicisi ürünle birlikte geliyor.

Kutunun üzerinde de yazdığı üzere bu ürünle birlikte hem SLI hem de CrossFire desteği geliyor. Ayrıca sistem bileşenlerine sağlıklı enerji sunmak için 16 aşamalı gerilim düzenleyicileriyle birlikte Core i7 işlemcilerin içinde bulunan QPI/tümleşik bellek denetleyicisi için fazladan iki faz (aşama) desteği sağlanıyor. Asus'un açılış sırasında çalışan işletim sistemi Express Gate ve firmanın enerji tasarrufu sağlayan EPU teknolojisi de anakartın özellikleri arasında.

P6T renkli ve kalabalık bir anakart ancak Core i7 işlemcilerle pek çok yenilik gelmesine rağmen standart Intel-temelli anakartlardan da çok farklı olduğu söylenemez. Altı bellek yuvası, üç adet x16 destekli PCI Express ve bir PCI Express x4 yuvasına (hepsi PCIe 2.0 standardını destekliyor) ek olarak iki adet de eski tip PCI yuvası anakart üzerinde yer alıyor. Bileşenler üzerinde yer alan pasif soğutma birimleri aygıtların kararlı çalışmasını sağlarken sistemin genel gürültüsünü artırmıyor.

Ek bellek yuvalarının yanında anakartın yeni model X58 olduğunu gösteren en önemli şey yeni işlemci yuva yapısı. Koruyucu kapak kapalıyken LGA775'e benzese de altına çok farklı bir yapı var.

Kaynak www.thgtr.com

İlginizi Cekecek Sayfalar

��

Comments

0 responses to "Asus P6T Deluxe"

Abone Ol

Kayıt ol sadece E-Mail adresin ile sitemizdeki haberler mail adresine gelsin

E-mail Adres